duminică, 22 martie 2009

CSL Iasi - un nou mandat, o noua echipa

Dupa o luna frumoasa de campanie electorala in sanul partidului, marti, 18 martie, studentii ieseni si-au ales noul Birou de conducere al CSL Iasi, in prezenta membrilor CSL, a prietenilor si a unor invitati de seama: Cristian ADOMNITEI - Presedinte TNL Romania si Radu SURUGIU - Presedinte CSL Romania.

A fost o campanie frumoasa, o campanie care i-a avut in prim plan pe Alex CUZA, un tanar liberal student la Jurnalism si Catalin TIMOFCIUC, un tanar liberal student la Geografie, o campanie la sfarsitul careia speram noi ca va avea de castigat Clubul Studentesc Liberal si studentii ieseni.

Biroul CSL Iasi pentru urmatorul mandat de 2 ani de zile este urmatorul:

Catalin Timofciuc(foto) - presedinte

Ana Maria Filip - vicepresedinte

Razvan Timofciuc - vicepresedinte

Negara Ionel - membru

Armasu Raluca - membru

Dobrea Alexandru - mambru

Soroceanu Marius - membru

Lazar Lucian - membru

Lucian Condrea - membru

Felicitari  celor care au castigat, felicitari  celor care au candidat si spor la treaba tuturor.

Costel ALEXE 

secretar TNL Iasi

De la Obama la Băsescu

Mediatizate foarte mult şi în România, alegerile pentru preşedinţia S.U.A. din 4 noiembrie 2008 au generat în rândul celor, tot mai puţini interesaţi de viaţa politică românească, un nivel al aşteptărilor ridicat faţă de competiţia electorală desfăşurată în toamna anului trecut. Partea de spectacol din campania americană, a făcut ca atenţia publicului de peste tot, să fie concentrată mai puţin spre programele celor doi candidaţi, a cv-urilor lor sau a mecanismelor care i-au propulsat. Cine s-a aşteptat ca după modelul american să audă şi în spaţiul nostru politic discursuri coerente, credibile şi cu putere mobilizatoare s-a înşelat puternic.  

  Campania electorală din România, nu avea cum să determine o participare masivă la vot atât datorită unui fals vot uninominal ale cărui carenţe au fost descoperite după promulgarea legii dar şi a unor dezbateri în care, candidaţii, deputaţi sau senatori, au devenit din perspectiva promisiunilor făcute, potenţiali primari de cartiere. Pentru o societate şi aşa plictisită de politică, singurul lucru de care mai era nevoie pentru ca absenteismul să atingă cote mari, era conturarea unor colegii electorale despre care s-a “ştiut” de la început că vor fi câştigate de un candidat sau altul.
Cititi tot articolul pe site-ul lui Liviu Bratescu