miercuri, 11 martie 2009

Realizarea unui europarlamentar PNL

" Comisia pentru industrie, cercetare şi energie din Parlamentul European a adoptat aseară la Strasbourg raportul Adinei Vălean referitor la reducerea de la 1 iulie 2009 a tarifelor maxime în cazul trimiterii de mesaje text şi descărcării de date de pe Internet în regim de roaming.
.
Tradus în cifre raportul garantează consumatorilor europeni că nu vor plăti mai mult de 0,11 euro/SMS (plus TVA) în regim de roaming în UE. Reducerea este semnificativă având în vedere că în prezent tarifele sunt cuprinse între 0,80 şi 0,28 de euro (plus TVA). Tariful propus în raportul Vălean pentru descărcările de date de pe internet în regim de roaming este de 0,5 euro/megabyte, la jumătate din cel propus de Comisia Europeană.
.
Convorbirile telefonice în regim de roaming vor costa 0,40 euro (plus TVA) în cazul apelurilor efectuate şi 0,16 euro (plus TVA) pentru apelurile primite, în perioada iulie 2010 - mijlocul lui 2012 după care vor fi renegociate. "Sunt foarte mulţumită de votul comisiei pentru acest raport extrem de controversat, cu sute de amendamente şi opinii diverse.
.
Votul final reprezintă o cale de mijloc care ia în calcul interesele tuturor celor interesaţi." a declarat Adina Vălean.Comisarul european pentru societate informaţională şi media, Viviane Reding, a salutat adoptarea în ITRE a raportului şi a felicitat-o pe Adina Vălean "pentru abilităţile de negociere impresionante arătate în ultimele luni." În perioada imediat următoare o delegaţie formată din deputaţi europeni şi condusă de Adina Vălean va începe negocierile cu preşedinţia cehă a Consiliului European în favoarea acestui raport.
.
Raportul Vălean va fi suspus votului în plenul Parlamentului European în sesiunea 21-24 aprilie şi va intra în vigoare de la 1 iulie 2009 dacă prevederile sale vor fi aprobate şi de Consiliul European" se arata intr-un comunicat de presa din data de Comunicat de presă din data de 10 martie 2009, Strasbourg.
.
ps: articol publicat de Madalina Tudose pe blogul personal, vizualizati blogul aici
.
va recomand si: www.valean.eu/


.

Traduceri ale numelor localitatilor romanesti


Preiau din zbor subiectul unei postari si va ofer traduceri corecte ale denumirii satelor si localitatilor noastre, care in mod sigur va vor fi utile cand veti vizita Romania impreuna cu un strain, pentru a-i putea impartasi putin din stilul nostru de viata si din traditiile noastre minunate:

Ciorogarla - Niggaz Brook,
Afumati - Smoked People,
Buzau - Badass Lip,
Dor Marunt - Small Change Longing,
Navodari - Fishnet People,
Herculane - Hulkmania,
Slobozia - Come-zilla,
Voluntari - Internville,
Targu Ocna - Saline Fair,
Alba - White Trash,
Cucuiatii din Deal - Lumpers Uphill,
Cuca Macaii - Female Cuckoo's Macau,
Valea Lupului - Wolf's Valley (Irak?)
Letscani - Let's Can! (Yes we can!)
Satchinez - Little Chinatown,
Tecuci - Are You Cuckooing to Me?
Gura Humorului - Funny Mouth,
Prajesti - Are You Cookin'?,
Flamanzi - God I need a burger!,
Sculeni - Hardons,
Cioara de sus (Alba) - Upstream Nigga,
Udati-Manzu (Buzau) - Soak the Foal,
Gogosari (Giurgiu) - Grandma Knickers (Death of Passion)

Credeti ca mai putem completa lista?
.
ps: articol publicat de Marius Bojor pe blogul personal, vizualizati blogul aici
.

Daniel Daianu vine la Iasi

Vineri 13 martie 2009, domnul Daniel DAIANU, europarlamentar PNL, vine la Iasi. Domnia sa, va sustine incepand cu ora 14.00 o conferinta in fata studentilor ieseni, in cadrul unui tur pe care il desfasoara, in centrele mari universitare din Romania..
.
Domnul DAIANU si-a afirmat intentia de a se intalni in mod special si cu tinerii liberali ieseni, membri ai celei mai active filiale TNL din tara.
.
Totodata, va transmite iesenilor, prin intermediul presei, noutati legate de situatia economica din Romania si Uniunea Europeana.
.
Voi reveni zilele urmatoare, pentru a comunica programul final al vizitei.
.
Pana atunci: http://www.daniel-daianu.eu/
ps: articol publicat de Catalin TUDOSA pe blogul personal, vizualizati blogul aici

LSGG - traditia merge mai departe

Aseara mi-am facut timp si mi-am vizitat prietenii geografi si geologi la sedinta LSGG (Liga Studentilor Geografi si Geologi) si va marturisesc faptul ca sunt mandru de ce am construit acolo si de echipa care continua sa faca din LSGG una din cele mai frumoase ligi studentesti din Iasi.
.
Cand am facut primii pasi pentru infiintarea ligii, impreuna cu Ana Florescu si Vali Varlan, nu credeam ca vom ajunge sa fim atat de buni si de apreciati in facultate si in universitate. Prin munca, zile si nopti daruite ligii am ajuns sa creem o echipa care poate sa asigure continuitate tuturor ideilor si proiectelor "geo-geo".
.
Vreau sa-i felicit pe toti cei care acum duc traditia si spiritul de echipa mai departe si fac posibil ca liga sa fie pentru unii a doua casa, o casa in care traieste, cum spunea un prieten de-al nostru, Guru, . . . o mare familie. LSGG este o mare familie!
.
Pentru cei care veti vrea sa vedeti ce fac geografii si geologii LSGG va invit sa accesati pictograma din bara laterala, sau apasati . . . aici
.
Va doresc o dimineata in spiritul "geo-geo"
.
ps: articol publicat de Costel ALEXE pe blogul personal, vizualizati blogul aici
.